Tumis Boontjes / Paksoi

Tumis Boontjes / Paksoi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 sperzieboontjes
  • 1 struik paksoi
  • 3 sjalotjes fijngesneden e/o bosuitjes
  • 3 lomboks fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel gemberwortel geraspte / of djahé uit een potje
  • 1 stengel sereh fijn gekneusde / of 1 theelepel sereh uit een potje
  • ½ theelepel ketoembar
  • 1 theelepel trassi fijngestampte
  • 1 theelepel palmsuiker goela djawa of bruine basterd suiker
  • arachideolie
  • scheut ketjap manis
  • scheut vissaus

Instructies

  • Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden.
  • Zet een pan met water op en als dit kookt de boontjes blancheren.
  • Was de paksoi en snijd deze in reepjes.
  • Giet de boontjes af.
  • Doe wat olie in een wok.
  • Bak in de hete olie de sjalotten en knoflook 2-3 minuten.
  • Voeg dan de kruiden toe met de suiker' = boemboe

Nog niet de ketjap en de vissaus!!! Geen zout toevoegen, want vissaus is al zout!

  • Wok de sperziebonen in de 'boemboe' tot deze beetgaar zijn en voeg dan de paksoi toe.
  • Voeg nu de ketjap manis en de vissaus toe.
  • De boontjes horen beetgaar te zijn en dan dan direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië