Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Nog niet de ketjap en de vissaus!!! Geen zout toevoegen, want vissaus is al zout!
Ingrediënten
- 250 sperzieboontjes
- 1 struik paksoi
- 3 sjalotjes fijngesneden e/o bosuitjes
- 3 lomboks fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 theelepel gemberwortel geraspte / of djahé uit een potje
- 1 stengel sereh fijn gekneusde / of 1 theelepel sereh uit een potje
- ½ theelepel ketoembar
- 1 theelepel trassi fijngestampte
- 1 theelepel palmsuiker goela djawa of bruine basterd suiker
- arachideolie
- scheut ketjap manis
- scheut vissaus
Instructies
- Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden.
- Zet een pan met water op en als dit kookt de boontjes blancheren.
- Was de paksoi en snijd deze in reepjes.
- Giet de boontjes af.
- Doe wat olie in een wok.
- Bak in de hete olie de sjalotten en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg dan de kruiden toe met de suiker' = boemboe
Nog niet de ketjap en de vissaus!!! Geen zout toevoegen, want vissaus is al zout!
- Wok de sperziebonen in de 'boemboe' tot deze beetgaar zijn en voeg dan de paksoi toe.
- Voeg nu de ketjap manis en de vissaus toe.
- De boontjes horen beetgaar te zijn en dan dan direct op.