Tumis Pollong

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

De volgende kruiden en ingrediënten zijn hiervoor nodig:

  • 400 gram doperwten Blikje of desnoods diepvries of verse.
  • 200 gram Gepelde garnalen of kleine stukjes “tahu” voor de vegetariërs.
  • 3 tenen Knoflook
  • zonnebloemolie) “
  • 2 Lomboks
  • ¼ theelepel Laos
  • 1 theelepel Trasi
  • 2 eetlepel(s) Asemwater
  • 2 dl Santen
  • zout

Instructies

  • Maar aan de slag nu!
  • We gaan eerst de bumbu maken met de oelekan (begrijp u het nog?).
  • De knoflook en lomboks klein snijden en oeleken in onze nieuwe oelekan.
  • Als het een brei is geworden alle andere kruiden (laos, trasi, zout naar smaak) toevoegen.
  • Het geheel tot een brei oeleken. In een pan wat olie opwarmen.
  • Bak de bumbu tezamen met de garnalen (of tahu) op (aanfruiten).
  • Dat ruikt al lekker Indisch niet??
  • Blus het mengel af met asemwater en doe daarna de santen en doperwten erbij.
  • Breng het gerecht nog verder op smaak met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië