Turks brood

Turks brood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 300 ml melk
  • 300 ml hand warm water kan tot 400 ml afhankelijk van bloemsoort
  • 1 koffielepel zout
  • 30 gram verse gist
  • 1 eiwit

Om te bestrijken:

  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel(s) yoghurt ik had enkel zure room in huis en heb die gebruikt, dat ging perfect
  • Sesamzaadjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine.
  • Van het moment dat je een bolvorm krijgt voeg je het zout toe en laat je de machine nog even verder kneden.
  • Laat het deeg nu 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats.
  • Ik gebruik hiervoor de oven en zet hem op 35°C.
  • Verdeel het deeg nu in 2 helften en bol deze mooi op.
  • Laat de bollen nu een 20 minuutjes rusten.
  • Neem 1 bol en druk deze met je vingers in model.
  • Je maakt een ronde cirkel en duwt met je vingers deukjes in het gehele deeg zodat je een plat brood krijgt.
  • Laat de broden nu nog eens een dik half uur rijzen.
  • Ondertussen maak je een papje van de olie, het eigeel en de yoghurt.
  • Dip je vingers in het papje en maak nu met je vingers een rand aan het brood.
  • Dip telkens je vingers weer als ze droog worden.
  • Maak in het brood nu rechte lijnen, draai het brood een slag en maak weer met je vingers lijnen in het brood zodat je een ruitvorm krijgt.
  • Smeer het brood nu in met de rest van het papje en bestrooi het brood met sesamzaadjes.
  • Bak de broden af in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 30 minuten.
  • Laat de broden afkoelen op een taartrooster.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Turkije