Turkse Köfte met Yoghurtsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes glutenvrij brood voor glutenvrij dieet
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 knoflookteen
  • 8 takjes peterselie
  • 4 takjes munt
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
  • Week de sneetjes glutenvrij brood in 50 ml melk.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm het gehaktmengsel tot 12 kleine worstjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Bak of gril de köfte in 8-10 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Serveer met een lepel Turkse yoghurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Turkse Öküzgözü of een Shiraz past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Turkije