Turkse rode linzensoep
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) boter
- 3 kleine gesnipperde ui
- 3 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 kop rode linzen één nacht geweekt en afgegoten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- een snufje basilicum
- 1 theelepel zout
- versgemalen peper
- 2 liter kippenbouillon of runderbouillon
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Instructies
- Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken. Pureer de soep en wrijf haar door een zeef.
- Verhit nogmaals tot er damp af komt.
- Serveer de soep, bestrooid met peterselie.