Turkse rode linzensoep

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) boter
  • 3 kleine gesnipperde ui
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 kop rode linzen één nacht geweekt en afgegoten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • een snufje basilicum
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 2 liter kippenbouillon of runderbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken. Pureer de soep en wrijf haar door een zeef.
  • Verhit nogmaals tot er damp af komt.
  • Serveer de soep, bestrooid met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Turkije