Turkse spliterwtensoep

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • grote erwten één nacht geweekt
  • 2 liter kippenbouillon
  • ½ theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels boter
  • 1 middelgrote ui in schijven
  • 1 eetlepel wortel fijngehakt
  • 2 eetlepels selderijblad fijngehakt
  • 125 gram spinazie fijngehakt
  • 1 eetlepel munt fijngehakt of 1/2 theelepel gedroogde munt
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Instructies

  • Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
  • Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
  • Verhit intussen de boter in een koekepan en fruit de ui 2 minuten.
  • Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
  • Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
  • Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
  • Wrijf de soep door een zeef en pureer haar.
  • Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Turkije