Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 ml lauw water
- 10 gram suiker
- 7 gram droge gist 1 zakje of 14 gram verse gist
- 9 gram zout
- 900 gram uien
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 300 gram geraspte jonge kaas minder als je het iets lichter wilt maken
- je kan ook pak koopmans broodmix nemen
Instructies
- Kneedt de bloem, water, suiker, gist en zout tot een soepel deeg.
- Eventueel kun je wat gemalen linzen toevoegen, mocht je nieuwsgierig zijn.
- Ik gebruik de broodbakmachine voor het kneedwerk, maar een keukenmachine of jouw sterke armspieren kunnen het ook!
- Na een kleine 20 minuten is het deeg lekker soepel.
- Laat het ongeveer 45 minuten rijzen in een kom bedekt met plastic.
- Zet de kom op een warme, tochtvrije plaats.
- Snij de 900 gram uien in halve ringen en bak ze met wat olijfolie lichtbruin.
- Voeg het zout, peper en op het laatst een kleine theelepel bruine suiker toe om de uien een klein beetje te karameliseren.
- Zet het vuur vervolgens uit en laat ze afkoelen.
- Verdeel na 45 minuten je deeg in drie.
- Maar er eerst een rolletjes van en rol dit vervolgens plat.
- Bedekt de drie uienbrood-bodems met plastic dat je hebt ingesmeerd met wat olie.
- Zo kan het plastic niet aan het brood gaan kleven.
- Laat het brood vervolgens opnieuw zo’n 30-45 minuten rustig rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bedek het brood rijkelijk met de uien.
- Verdeel de kaas over de uien.
- Ik gebruik lekker veel uien en lekker veel kaas.