Uienmarmelade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 6 uien in ringen
  • 100 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 ml azijn
  • 200 ml rode wijn

Instructies

  • Smelt de boter en bak hierin de uienringen zacht en glazig.
  • Schenk er het water bij en laat op matig vuur afgedekt 20 minuten stoven (voeg indien nodig wat water toe).
  • Voeg al roerend de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten.
  • Blijf roeren.
  • Schenk de azijn en de rode wijn in de pan en breng aan de kook.
  • Laat het vocht inkoken tot het bijna is verdampt.
  • Schep de uienmarmelade in een kom of pot en laat afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

De marmelade kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch