Uiensoep met gember
Ingrediënten
- 3 ui
- 2 bolletjes gember
- 25 gram boter
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 tablet vleesbouillon
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 sneetjes witbrood
- 2 eetlepels oude kaas
- 25 gram Danablu
Instructies
- Pel en snipper de uien heel fijn.
- Hak de bolletjes gember fijn.
- Verhit de boter in een pan en bak de ui met de gember al omscheppend bruin.
- Bak het kerriepoeder ± 1 minuut mee.
- Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de gembersiroop toe en laat de soep ± 10
- minuten zachtjes koken.
- Rooster de sneetjes brood en snijd ze in de maat van de soepkommen.
- Strooi de geraspte kaas op de sneetjes en verkruimel de Danablu erboven.
- Schep de soep in 2 ovenvaste soepkommen en leg de sneetjes brood erin.
- Schuif de kommen onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ± 3 minuten
- smelten.