Uiensoep met gember

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ui
  • 2 bolletjes gember
  • 25 gram boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels oude kaas
  • 25 gram Danablu

Instructies

  • Pel en snipper de uien heel fijn.
  • Hak de bolletjes gember fijn.
  • Verhit de boter in een pan en bak de ui met de gember al omscheppend bruin.
  • Bak het kerriepoeder ± 1 minuut mee.
  • Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de gembersiroop toe en laat de soep ± 10
  • minuten zachtjes koken.
  • Rooster de sneetjes brood en snijd ze in de maat van de soepkommen.
  • Strooi de geraspte kaas op de sneetjes en verkruimel de Danablu erboven.
  • Schep de soep in 2 ovenvaste soepkommen en leg de sneetjes brood erin.
  • Schuif de kommen onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ± 3 minuten
  • smelten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep