Uiensoep met tijm van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram uiensoepgroente
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 kruidenbouillon tablet
  • wat verse tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 80 gr harde Hollandse geitenkaas aan een stukje

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en bak daarin de uiensoepgroente ± 3 minuten al omscheppend.
  • Voeg 3/4 liter water en de azijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • Verkruimel het bouillontablet boven de soep en laat het oplossen.
  • Ris de tijmblaadjes boven de pan van de takjes.
  • Laat de soep ± 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
  • Snijd de kaas intussen in kleine blokjes.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak.
  • Schep de soep in 4 soepkommen en verdeel er de blokjes kaas over.
  • Serveer de soep met geroosterd brood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep