Upside Down Taart

Porties: 4
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd: 16 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 groot blik ananas
  • 8 kersen
  • 3 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram bloem
  • zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies

  • Smelt de boter met de suiker in 1 minuut op HOOG (100%).
  • Vet een quichevorm van 27 cm doorsnee in en giet de gesmolten boter met de suiker hierin.
  • Laat 8 ananasschijven uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
  • Verdeel de schijven over de vorm en leg in elke schijf een kers.
  • Mix de eieren met 3/4 dl ananassap in een kom schuimig.
  • Doe lepelsgewijs de witte basterdsuiker, gevolgd door de bloem,
  • het zout en het bakpoeder bij het beslag en schenk dit beslag over de ananasschijven.
  • Zet de quichevorm in de magnetron en bak de taart in 15 minuten op HOOG (100%).
  • De taart is klaar als hij droog aanvoelt.
  • Laat de taart iets afkoelen alvorens hem op een plat bord of op een taartschaal te keren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Magnetron koken / Taart