Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 groot blik ananas
- 8 kersen
- 3 eieren
- 125 gram witte basterdsuiker
- 125 gram bloem
- zout
- 1 theelepel bakpoeder
Instructies
- Smelt de boter met de suiker in 1 minuut op HOOG (100%).
- Vet een quichevorm van 27 cm doorsnee in en giet de gesmolten boter met de suiker hierin.
- Laat 8 ananasschijven uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
- Verdeel de schijven over de vorm en leg in elke schijf een kers.
- Mix de eieren met 3/4 dl ananassap in een kom schuimig.
- Doe lepelsgewijs de witte basterdsuiker, gevolgd door de bloem,
- het zout en het bakpoeder bij het beslag en schenk dit beslag over de ananasschijven.
- Zet de quichevorm in de magnetron en bak de taart in 15 minuten op HOOG (100%).
- De taart is klaar als hij droog aanvoelt.
- Laat de taart iets afkoelen alvorens hem op een plat bord of op een taartschaal te keren.