Vanille chocoladecake

Mijn zoon Ruben heeft de smaak van het cake bakken met mij in het weekend te pakken gekregen. Maar we willen wel iedere keer een andere cake bakken
Porties: 10
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 5 middelgrote eieren
  • 200 gram patentbloem
  • Zakje bakpoeder
  • Snufje zeezout
  • Theelepel verse limoensap
  • 100 gram pure chocolade aan stukjes geslagen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden
  • Sla de chocolade stuk door het in de verpakking te laten en eerst met de ene zijde meerdere malen hard op het aanrecht te slaan en daarna met de andere zijde
  • Weeg 200 gram suiker af
  • Doe dit in een beslagkom
  • Voeg de 2 zakjes vanillesuiker toe
  • Klop dan de in blokjes gesneden ongezouten door de suiker tot je een gladde massa met de mixer op de hoogste stand
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag
  • En blijf mixen in de hoogste stand
  • Voeg met kleine beetjes tegelijk de bloem waar je het snufje zeezout en het bakpoeder bij beetjes door de het beslag en blijf stevig mixen
  • Mix nog 3 minuten door voor een luchrig beslag
  • Doe dan 1 theelepel vers limoensap door het beslag
  • Stop met mixen en roer de stukjes door het beslag
  • Schep het beslag in een goed ingevet bakblik
  • En zet het ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven
  • Haal het bakblik na een uur uit de oven
  • Laat de cake minimaal 10 minuten afkoelen voordat je hem eruit stort

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt voor het weekend wat lekkers kopen voor bij de koffie of thee, maar het is veel leuker om zelf te experimenteren met bakken en er daarna van te genieten
Met een goed basisrecept kun je zelf allerlei variaties bedenken
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Nederland