Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram varkenshaas
- 90 ml honing
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) basterdsuiker
- 1,5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) azijn
Ook nodig:
Instructies
- Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schroei de varkenshaas aan alle kanten dicht.
- Vet de slowcooker in en leg de varkenshaas hierin.
- Combineer alle ingrediënten voor de saus en giet dit over de varkenshaas.
- Keer het vlees een paar keer om zodat het aan alle kanten bedekt is met saus.
- 1,5 uur op laag, dan de varkenshaas omkeren en nog 30 minuten tot een uur doorgaren. Laat het vlees even rusten voor je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met rijst en wokgroenten
Als je meer saus wilt voor over het vlees of de rijst, dan kun je de hoeveelheden voor de saus verdubbelen. Als je de saus wat wilt laten indikken, maak dan een eetlepel maizena aan met wat water en doe dit door de saus. 10 minuten op hoog.