Varkenskarbonades met marsala

(Cottolette di maiale con marsala)


Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram schouderkarbonades
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl marsala
  • 1 dl rode wijn
  • zout zwarte peper
  • 2 eetlepels peterselie

Instructies

  • Verhit de boter en de olie in een koekenpan.
  • Haal de karbonades door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  • Doe de knoflook en de tomatenpuree in de koekenpan en laat dit even bakken.
  • Blus af met de wijn en de marsala en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de karbonades er weer bij en stoof ze in de gesloten pan tot het vlees gaar is (1 uur).
  • Voeg de peterselie toe.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Voeg 1/2 dl water aan de saus toe en laat de saus op hoog vuur inkoken.
  • Giet de saus over het vlees en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië