Varkenskarbonades met marsala
(Cottolette di maiale con marsala)
Ingrediënten
- 600 gram schouderkarbonades
- 3 eetlepels olijfolie
- 30 gram boter
- 75 gram bloem
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 1 dl marsala
- 1 dl rode wijn
- zout zwarte peper
- 2 eetlepels peterselie
Instructies
- Verhit de boter en de olie in een koekenpan.
- Haal de karbonades door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin.
- Haal ze uit de pan en houd ze apart.
- Doe de knoflook en de tomatenpuree in de koekenpan en laat dit even bakken.
- Blus af met de wijn en de marsala en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de karbonades er weer bij en stoof ze in de gesloten pan tot het vlees gaar is (1 uur).
- Voeg de peterselie toe.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Voeg 1/2 dl water aan de saus toe en laat de saus op hoog vuur inkoken.
- Giet de saus over het vlees en serveer direct.