Varkensmedaillons in portsaus met salieglans
Malse varkensmedaillons, glanzend gelakt met honing en geserveerd met een rijke port-saliesaus. Perfect voor een feestelijk diner of doordeweeks genieten.
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
- Roer in een kom de honing met 1 eetlepel vleesfond door elkaar.
- Verhit 0,5 eetlepel boter in een kookpan en fruit sjalotje en knoflook ca.
- 1 minuut.
- Voeg de port, rode wijnazijn en de rest van de vleesfond toe en breng aan de kook.
- Laat de saus inkoken tot ongeveer 1,5 dl.
- Snijd de varkenshaas in 12 plakken van ca.
- 3 cm en sla ze plat met de platte kant van een mes.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels boter in een bakpan en bak het vlees in ca.
- 4 minuten om en om lichtbruin.
- Bestrijk het vlees dun met het honingmengsel en bak nog 0,5 minuut om en om.
- Verwarm intussen de saus opnieuw met de salieblaadjes.
- Breng op smaak met zout en peper, verwijder de salie.
- Neem de saus van het vuur en klop de resterende boter in gedeelten erdoor.
- Verdeel het vlees over vier borden en schep de saus erover en ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met spruitjes en krokant gebakken aardappelkroketjes voor een compleet diner.
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Spaanse Rioja.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 32 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
