Varkensreepjes met Broccoli in Romige Kruidensaus
Snelle en smakelijke maaltijd met malse varkensreepjes en broccoli in een romige kruidensaus, afgemaakt met geroosterde amandelen.
Equipment
- Kleine pan
Ingrediënten
Instructies
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
- Houd ze apart.
- Maak de broccoli schoon.
- Snijd de stronk in dunne plakjes en verdeel de roosjes in kleinere stukjes.
- Kook de broccolistronkjes en -roosjes ongeveer 5 minuten in water met een beetje zout.
- Giet ze af.
- Snijd de varkensschnitzels in dunne reepjes.
- Bestrooi de varkensreepjes met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de varkensreepjes al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin en gaar.
- Voeg de gekookte broccolistronkjes en -roosjes toe aan de pan met het vlees en bak het geheel al omscheppend nog ongeveer 3 minuten.
- Roer de roomkaas met de Umer (room of kookroom) los in een kommetje.
- Voeg het roomkaasmengsel toe aan het vlees en de broccoli in de pan.
- Verwarm het geheel al roerend ongeveer 2 minuten, tot de saus glad is.
- Breng op smaak met peper.
- Strooi als laatste de geroosterde amandelen over het gerecht.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met spaghetti, rijst of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g