Varkensschnitzels met Gesmoorde Champignons en Kaas

Goudbruin gebakken schnitzels bedekt met een mengsel van champignons en ui, afgetopt met gesmolten kaas en verse kruiden, geserveerd in een ovenschaal op een houten tafel.

Varkensschnitzels met Gesmoorde Champignons en Kaas

Sappige varkensschnitzels bedekt met een smakelijk mengsel van gesmoorde champignons en uien, gegratineerd met smeltende jonge kaas.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • Bloem om te bestuiven
  • Boter om in te bakken
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel dragon fijngehakt
  • 4 plakken jongebelegen kaas
  • 1 eetlepel kervel fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • Peper
  • 4 schnitzels
  • 4 kleine uien gesnipperd
  • Zout

Instructies

  • Wrijf de varkensschnitzels in met zout en peper.
  • Bestuif ze licht met bloem.
  • Verhit een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten gaar en bruin.
  • Leg de gebakken schnitzels in een vuurvaste schaal.
  • Voeg eventueel nog wat boter toe aan de braadpan en fruit de gesnipperde uien zachtjes tot ze glazig zijn.
  • Voeg de in plakjes gesneden champignons toe aan de uien en smoor ze zachtjes gaar.
  • Breng het champignon-uienmengsel op smaak met citroensap, fijngehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook en dragon), peper en eventueel nog wat zout.
  • Verdeel dit champignonmengsel gelijkmatig over de gebakken schnitzels in de ovenschaal.
  • Leg op elke schnitzel een plak jongebelegen kaas.
  • Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven (ongeveer 180°C) en laat de kaas smelten en lichtbruin worden.
  • Dit duurt enkele minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de varkensschnitzels met gebakken aardappelen of frites en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden