Veelkleurige kalkoenroerbak
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- l rood pepertje
- 250 gram worteltjes
- 125 gram champignons
- 1 prei
- 1 blikje maïs ± 300 gr
- 400 gram kalkoenfilet
- 2 eetlepels bakolie met verse knoflook Sense
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 dl kippenbouillon van tablet
- 1 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
- peper zout
- 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
Instructies
- Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
- Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
- Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Laat de maïs goed uitlekken.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
- Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
- Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
- Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
- Garneer met de bieslook.
- Lekker met witte rijst.