Veelkleurige kalkoenroerbak

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • l rood pepertje
  • 250 gram worteltjes
  • 125 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 blikje maïs ± 300 gr
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels bakolie met verse knoflook Sense
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
  • peper zout
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Instructies

  • Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
  • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  • Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Laat de maïs goed uitlekken.
  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
  • Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
  • Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de bieslook.
  • Lekker met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Roerbakken / Wokken