Vegetarische curry 2
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen in stukjes
- 250 gram bloemkoolroosjes
- 250 gram wortelen in plakjes
- 250 gram geschilde aardappelen in blokjes
- 4 vleestomaten ± 750 gr in stukjes
- 50 gram boter
- 5 gram kurkuma
- 5 gram garam masala
- 2 deciliter kippenbouillon van tablet
- zout
Instructies
- Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook daarin de
- sperziebonen in ± 5 minuten halfgaar, schep ze uit de pan, spoel ze in een vergiet onder koud water af en laat ze uitlekken (blancheren).
- Blancheer in dezelfde pan na elkaar de bloemkool in ± 5 minuten, de wortel in ± 5 minuten en de aardappel in ± 5 minuten.
- Schep de groenten en de tomaten door elkaar.
- Verhit in een pan de boter en bak daarin de groenten ± 5 minuten zachtjes.
- Schep af en toe voorzichtig om.
- Voeg de kruiden toe en laat ze ± 2 minuten meebakken.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de groenten bijna gaar zijn en het vocht bijna is verdampt