Vegetarische goulashsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 paprika
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 3 gesnipperde ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 750 gram aardappels in blokjes
  • 2-3 groentebouillonblokjes
  • ½ eetlepel(s) paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ eetlepel(s) zout
  • 1 gesnipperde teen knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 50 gram boter
  • 1 ½ liter water

Instructies

  • breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  • Doe er, zodra het kookt, de stukjes aardappel in en laat die 10 minuten koken (giet ze niet af).
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in dunne reepjes.
  • Fruit de paprika en de in ringen gesneden ui 10 minuten in 25 gr boter.
  • Voeg de tomatenpuree en wat bouillon toe en laat dit mengsel nog 5-10 minuten sudderen.
  • Bewaar dit mengsel, dat de Hongaren 'Lescò' noemen, voor later.
  • Fruit de gesnipperde uien 5 minuten in 25 gr boter en voeg het paprikapoeder, de cayennepeper, het zout, de knoflook en het karwijzaad toe.
  • Giet er zoveel bouillon bij dat alles ruim onder staat.
  • Laat de massa op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes stoven onder af en toe roeren, om aanbranden te voorkomen.
  • Giet er eventueel nog wat bouillon bij, als er teveel van is verdampt.
  • Doe alles bij elkaar in de bouillon en voeg eventueel water toe tot de groenten ruim onder staan.
  • Laat de soep, onder af en toe roeren, nog ± 10 minuten doorkoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch