Vegetarische goulashsoep
Ingrediënten
- 2 paprika
- 1 ui in ringen gesneden
- 3 gesnipperde ui
- 70 gram tomatenpuree
- 750 gram aardappels in blokjes
- 2-3 groentebouillonblokjes
- ½ eetlepel(s) paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ eetlepel(s) zout
- 1 gesnipperde teen knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 50 gram boter
- 1 ½ liter water
Instructies
- breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
- Doe er, zodra het kookt, de stukjes aardappel in en laat die 10 minuten koken (giet ze niet af).
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in dunne reepjes.
- Fruit de paprika en de in ringen gesneden ui 10 minuten in 25 gr boter.
- Voeg de tomatenpuree en wat bouillon toe en laat dit mengsel nog 5-10 minuten sudderen.
- Bewaar dit mengsel, dat de Hongaren 'Lescò' noemen, voor later.
- Fruit de gesnipperde uien 5 minuten in 25 gr boter en voeg het paprikapoeder, de cayennepeper, het zout, de knoflook en het karwijzaad toe.
- Giet er zoveel bouillon bij dat alles ruim onder staat.
- Laat de massa op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes stoven onder af en toe roeren, om aanbranden te voorkomen.
- Giet er eventueel nog wat bouillon bij, als er teveel van is verdampt.
- Doe alles bij elkaar in de bouillon en voeg eventueel water toe tot de groenten ruim onder staan.
- Laat de soep, onder af en toe roeren, nog ± 10 minuten doorkoken.