Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 50 g spinazieblaadjes
- 1 blik artisjokken in plakjes gesneden
- 1 blik maïs 300 g, uitgelekt
- 100 g brie in plakjes gesneden
- Chili-olie
- Bosjes koriander
Instructies
- erwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
- Verdeel de tomatensaus over de pizza.
- Beleg de pizza met de spinazieblaadjes, plakjes artisjok, maïskorrels en de plakjes brie.
- Bewaar wat spinazieblaadjes voor de garnering.
- Bak de pizza in ca.
- 8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
- Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de korianderblaadjes en wat verse spinazieblaadjes.
- Besprenkel de pizza met chili-olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze vegetarische pizza met artisjok en brie is een heerlijke keuze voor een smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse salade en een glas witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.