Velouté d'asperges

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter asperges
  • 12 gekookte asperges
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 ½ deciliter room
  • 24 schijfjes gekookte wortel
  • peterselie

Instructies

  • Laat de boter samen met de bloem in een soeppan smelten.
  • Roer hier geleidelijk het kooknat bij en laat de soep op matig vuur 5 minuten doorkoken.
  • Snijd de punten van de asperges en pureer de rest.
  • Maak de soep op smaak af met de aspergepuree, peper, zout, nootmuskaat en de room.
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de aspergepunt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch