Romige Florida Soep
Serveer de Florida Soep warm als voorgerecht of lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 40 gram bloem
- 50 gram champignons in plakjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 1 blaadje foelie
- 40 gram boter
- 1 sneetje brood in kleine vierkantjes
- 1 wortel fijngehakt
- 50 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 2 eieren dooiers en eiwitten apart
- ½ deciliter room
- 1 banaan in plakjes
- Peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui, wortel en foelie toe en fruit deze tot de ui glazig is.
- Voeg de bloem toe aan het groentemengsel en roer goed om een witte roux te maken.
- Giet langzaam de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Passeer de soep door een doek om een gladde textuur te krijgen.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg de plakjes champignons en blokjes kippenvlees toe aan de soep en laat sudderen tot de champignons zacht zijn.
- Bak ondertussen de broodcroûtons in een koekenpan met wat boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Klop de room en de dooiers samen in een kom tot een gladde liaison.
- Haal de soep van het vuur en voeg de liaison toe, roer goed door.
- Verdeel wat plakjes banaan in de soepkommen en schenk de hete soep erover.
- Garneer met gehakte peterselie en strooi er wat broodcroûtons overheen.
- Breng op smaak met zout en peper indien nodig.