Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in halve ringen.
Was de champignons en snijd ze in plakjes.
Schil de komkommer en schaaf hem in zeer dunne plakjes.
Verkruimel de Danish Blue kaas.
Roer in een kopje het ei met een vork los.
Verhit in een braadpan 1 eetlepel boter en laat daarin de ui en de champignons ± 7 minuten zachtjes bakken; schep af en toe om.
Voeg de komkommerplakjes en wat peper toe en bak die ± 7 minuten mee.
Voeg daarna 6 dl water en het bouillontablet toe en laat alles ± 15 minuten zachtjes koken.
Roer er de wijn en zure room door en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Spreid intussen de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit en laat ze in ± 10 minuten ontdooien.
Bestrijk de bovenkant dun met het losgeroerde ei.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verdeel de soep over 4 soepkommen, span over elke soepkom een plakje bladerdeeg en druk dat over de rand vast.
Bestrooi met de geraspte oude kaas en de Danish Blue kaas.
Verdeel er in klontjes de rest van de boter over, zet de soepkommen in het midden van de oven en laat het bladerdeeg in ± 15 minuten opbollen en gaar bakken.