Verborgen wijnsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 150 gr champignons
  • 1 komkommer
  • 50 gr Danish Blue
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ beker zure room
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 100 gr oude kaas

Instructies

  • Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in halve ringen.
  • Was de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Schil de komkommer en schaaf hem in zeer dunne plakjes.
  • Verkruimel de Danish Blue kaas.
  • Roer in een kopje het ei met een vork los.
  • Verhit in een braadpan 1 eetlepel boter en laat daarin de ui en de champignons ± 7 minuten zachtjes bakken; schep af en toe om.
  • Voeg de komkommerplakjes en wat peper toe en bak die ± 7 minuten mee.
  • Voeg daarna 6 dl water en het bouillontablet toe en laat alles ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer er de wijn en zure room door en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
  • Spreid intussen de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit en laat ze in ± 10 minuten ontdooien.
  • Bestrijk de bovenkant dun met het losgeroerde ei.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Verdeel de soep over 4 soepkommen, span over elke soepkom een plakje bladerdeeg en druk dat over de rand vast.
  • Bestrooi met de geraspte oude kaas en de Danish Blue kaas.
  • Verdeel er in klontjes de rest van de boter over, zet de soepkommen in het midden van de oven en laat het bladerdeeg in ± 15 minuten opbollen en gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------