Vietnamese sla-gehaktrolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Vietnamese sla-gehaktrolletjes

 

Vietnamese sla-gehaktrolletjes

Bron: AllerHande 07 2005
Categorie Bijgerecht, met vlees
Keuken Oosters
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Materialen

Wat gaat er in

  • 1 limoen
  • 500 g gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 cm gember fijngeraspt (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 125 g mihoen
  • 1 zakje munt 15 g
  • 1 zakje koriander 15 g
  • 1 zakje peen julienne 150 g
  • 8 bladen sla romana- of ijsbergsla
  • chilisaus

Hoe maak ik het klaar

  • Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Gehakt mengen met limoenrasp, knoflook, gember, helft van rode peper, 1 eetlepel vissaus en zout.
  • Van gehakt 8 rolletjes van ca. 15 cm lang vormen en platdrukken.
  • Gehakt tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Mihoen doormidden breken en volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water.
  • Deel van munt en koriander grof scheuren boven slakom.
  • Mihoen in vergiet afspoelen met koud water.
  • Mihoen en peen julienne in slakom overdoen.
  • Limoensap, 1 eetlepel vissaus en rest van rode peper toevoegen en salade losjes omscheppen. Slabladeren wassen en droogdeppen.
  • Gehaktrolletjes in ingevette grillschaal of hamburgerklem op barbecue in 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Op elk slablad wat mihoensalade scheppen, gehakt erop leggen en bestrooien met rest van munt en koriander.
  • Slablad rond vulling rollen, serveren met chilisaus om te dippen.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Concilio Pinot Grigio