Vietnamese Gehaktrolletjes met Sla

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 500 g gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 cm gember fijngeraspt (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 125 g mihoen
  • 1 zakje munt 15 g
  • 1 zakje koriander 15 g
  • 1 zakje julienne gesneden wortels 150 g
  • 8 bladeren romaine sla of ijsbergsla
  • Chilisaus

Instructies

  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng het gehakt met de limoenrasp, knoflook, gember, de helft van de rode peper, 1 eetlepel vissaus en zout.
  • Vorm van het gehakt 8 rolletjes van ongeveer 15 cm lang en druk ze plat.
  • Zet het gehakt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Breek de mihoen doormidden en week volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water.
  • Scheur een deel van de munt en koriander grof boven een slakom.
  • Spoel de mihoen en julienne gesneden wortels af in een vergiet met koud water.
  • Doe de mihoen en wortels in de slakom.
  • Voeg limoensap, 1 eetlepel vissaus en de rest van de rode peper toe aan de salade en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Was de slabladeren en dep ze droog.
  • Rooster de gehaktrolletjes op een ingevette grillschaal of hamburgerklem op de barbecue gedurende 10 minuten, draai ze regelmatig om tot ze bruin en gaar zijn.
  • Schep wat mihoensalade op elk slablad, leg de gehaktrolletjes erop en bestrooi met de rest van de munt en koriander.
  • Rol het slablad rond de vulling en serveer met chilisaus om te dippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze rolletjes zijn perfect als hapje of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Oosters