Vijfkruidenpoeder

      Reacties uitgeschakeld voor Vijfkruidenpoeder

 

Vijfkruidenpoeder

Categorie Kruidenmengsels
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 1 eetlepel steranijs
  • 1 eetlepel Szechuanpeper
  • 0.5 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 0.5 eetlepel kruidnagels

Hoe maak ik het klaar

  • Dit mengsel wordt in Zuid China en in Vietnam gebruikt om geroosterd vlees en gevogelte te kruiden en om smaak te geven aan marinades.
  • Naast de vijf basisingrediënten kunnen er nog twee van de volgende kruiden aan worden toegevoegd: kardamom, gedroogde gember en zoethoutwortel.
  • Het poeder kan hierdoor van kleur variëren - van donkerbruin tot gemberbruin en tot amber.
  • Steranijs overheerst in de geur en de smaak.
  • Vermaal alle ingrediënten en gebruik ze spaarzaam.

Tips / Opmerkingen

Indien u ze in een goed afgesloten potje bewaart, zullen ze 3 tot 4 maanden goed blijven.