Vis op de barbecue

      Reacties uitgeschakeld voor Vis op de barbecue

 

Vis op de barbecue

Categorie Barbecue, met vis
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

tonijnspiesen:

  • 4 spiesen
  • 250 g verse tonijn in blokjes
  • 4 plakjes citroen in kwarten
  • 1 dunne courgette in plakken van 1 cm
  • marinade van ½ eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels olie en 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

zalmspiesen:

  • 4 spiesen
  • 250 g verse zalmfilet in blokjes
  • 125 g cocktailgarnalen
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • marinade van ½ eetlepel citroensap en 3 eetlepels chiliolie of olie met 1 tl sambal oelek of tabasco

tilapiaspiesen:

  • 12 kleine spiesjes
  • 2 tilapiafilets in de lengte elk in 6 repen
  • 1 winterwortel in dunne lange repen
  • marinade van ½ eetlepel pesto en 2 eetlepels olijfolie 2 el hot ketchup

Alternatieve vissoort(en)

  • Kabeljauw
  • Nijlbaars

Hoe maak ik het klaar

  • Steek voor de tonijn- en zalmspiesen de ingrediënten om en om aan 4 lange metalen of dikke houten spiesen en bestrijk ze rondom met de marinade.
  • Steek voor de tilapiaspiesen elke reep tilapiafilet met een reep wortel zigzag aan een satéstokje en bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.
  • Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in ca. 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Bestrooi ze naar smaak met (zee)zout.

Tips / Opmerkingen

Wijntip:

Een Pinot Gris d'Alsace is complex, rijk en aanwezig zonder zich op te dringen. Ideaal bij de knapperige, kruidige visspiezen