Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Lange metalen of dikke houten spiesen
- Groenterooster voor de barbecue
- Borstel voor marineren
Ingrediënten
Tonijnspiesen:
- 4 spiesen
- 250 g verse tonijn in blokjes
- 4 plakjes citroen in kwarten
- 1 dunne courgette in plakken van 1 cm
- Marinade: ½ el balsamicoazijn 3 el olie, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Zalmspiesen:
- 4 spiesen
- 250 g verse zalmfilet in blokjes
- 125 g cocktailgarnalen
- 1 bakje kerstomaatjes
- Marinade: ½ el citroensap 3 el chiliolie of olie met 1 tl sambal oelek of tabasco
Tilapiaspiesen:
- 12 kleine spiesjes
- 2 tilapiafilets in de lengte elk in 6 repen
- 1 winterwortel in dunne lange repen
- Marinade: ½ el pesto 2 el olijfolie, 2 el hot ketchup
Alternatieve vissoorten:
- Kabeljauw
- Nijlbaars
Instructies
Voorbereiding Tonijn- en Zalmspiesen:
- Steek de ingrediënten voor de tonijn- en zalmspiesen om en om aan 4 lange metalen of dikke houten spiesen.
- Bestrijk ze rondom met de marinade.
Voorbereiding Tilapiaspiesen:
- Steek voor de tilapiaspiesen elke reep tilapiafilet samen met een reep wortel zigzag aan een satéstokje.
- Bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.
Grillen:
- Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in ongeveer 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar.
- Keer ze regelmatig.
Op smaak brengen:
- Bestrooi de spiesen naar smaak met (zee)zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een Pinot Gris d’Alsace is complex, rijk en aanwezig zonder zich op te dringen. Ideaal bij de knapperige, kruidige visspiezen.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g