Vis op de barbecue
Ingrediënten
tonijnspiesen:
- 4 spiesen
- 250 g verse tonijn in blokjes
- 4 plakjes citroen in kwarten
- 1 dunne courgette in plakken van 1 cm
- marinade van ½ eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels olie en 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
zalmspiesen:
- 4 spiesen
- 250 g verse zalmfilet in blokjes
- 125 g cocktailgarnalen
- 1 bakje kerstomaatjes
- marinade van ½ eetlepel citroensap en 3 eetlepels chiliolie of olie met 1 tl sambal oelek of tabasco
tilapiaspiesen:
- 12 kleine spiesjes
- 2 tilapiafilets in de lengte elk in 6 repen
- 1 winterwortel in dunne lange repen
- marinade van ½ eetlepel pesto en 2 eetlepels olijfolie 2 el hot ketchup
Alternatieve vissoort(en)
- Kabeljauw
- Nijlbaars
Instructies
- Steek voor de tonijn- en zalmspiesen de ingrediënten om en om aan 4 lange metalen of dikke houten spiesen en bestrijk ze rondom met de marinade.
- Steek voor de tilapiaspiesen elke reep tilapiafilet met een reep wortel zigzag aan een satéstokje en bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.
- Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in ca. 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Bestrooi ze naar smaak met (zee)zout.