Gevarieerde Visspiesen op de BBQ

 

Gevarieerde Visspiesen op de BBQ

Gevarieerde Visspiesen op de BBQ

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lange metalen of dikke houten spiesen
  • Groenterooster voor de barbecue
  • Borstel voor marineren

Ingrediënten

Tonijnspiesen:

  • 4 spiesen
  • 250 g verse tonijn in blokjes
  • 4 plakjes citroen in kwarten
  • 1 dunne courgette in plakken van 1 cm
  • Marinade: ½ el balsamicoazijn 3 el olie, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Zalmspiesen:

  • 4 spiesen
  • 250 g verse zalmfilet in blokjes
  • 125 g cocktailgarnalen
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • Marinade: ½ el citroensap 3 el chiliolie of olie met 1 tl sambal oelek of tabasco

Tilapiaspiesen:

  • 12 kleine spiesjes
  • 2 tilapiafilets in de lengte elk in 6 repen
  • 1 winterwortel in dunne lange repen
  • Marinade: ½ el pesto 2 el olijfolie, 2 el hot ketchup

Alternatieve vissoorten:

  • Kabeljauw
  • Nijlbaars

Instructies

Voorbereiding Tonijn- en Zalmspiesen:

  • Steek de ingrediënten voor de tonijn- en zalmspiesen om en om aan 4 lange metalen of dikke houten spiesen.
  • Bestrijk ze rondom met de marinade.

Voorbereiding Tilapiaspiesen:

  • Steek voor de tilapiaspiesen elke reep tilapiafilet samen met een reep wortel zigzag aan een satéstokje.
  • Bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.

Grillen:

  • Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in ongeveer 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar.
  • Keer ze regelmatig.

Op smaak brengen:

  • Bestrooi de spiesen naar smaak met (zee)zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een Pinot Gris d’Alsace is complex, rijk en aanwezig zonder zich op te dringen. Ideaal bij de knapperige, kruidige visspiezen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij