Viscurry

Kokos Viscurry met Limoenblaadjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram stevige witvisfilet bijv. zeebaars, snapper, in reepjes
  • 250 ml dikke kokosroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 10 limoenblaadjes
  • Currypasta zie recept Curry
  • Nam pla vissaus

Instructies

  • Meng de currypasta met de kokosroom, suiker en limoenblaadjes in een dichte stoomovenpan.
  • Plaats de pan in de stoomoven op 100 °C gedurende 15 minuten.
  • Verwijder na 15 minuten de limoenblaadjes uit de curry en voeg de vis toe.
  • Zet de curry terug in de stoomoven op 80 °C gedurende 10 minuten.
  • Voeg indien nodig nog wat nam pla vissaus toe voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:
  • Serveer de kokos viscurry warm, eventueel met gestoomde rijst of noedels.
  • Garneer met verse kruiden zoals koriander of lente-ui voor extra smaak en kleur.
  • Voeg groenten toe zoals sperziebonen, paprika of courgette voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc, past goed bij de exotische smaken van de kokos en de curry.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 17 g | Zout: 1 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Hoofdgerechten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij