Visflensjes
Ingrediënten
- 250 g surimi krabvleesstukjes
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) ketchup
- 1 zakje ca. 150 g geraspte wortel
- 200 g pannenkoekenmix
- ½ l melk
- 1 ei
- 50 g boter
- 50 g veldsla
Instructies
- Meng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte wortel.
- Doe de pannenkoekenmix in een schaal, voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
- Roer er dan de rest van de melk en het ei door.
- Smelt de boter in een kleine koekenpan.
- Wacht tot de boter een beetje bruin begint te worden.
- Schep een juslepel beslag in de pan, wacht tot de onderkant van het flensje bruin en de bovenkant droog is.
- Keer het flensje om en bak de andere kant bruin.
- Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes.
- Houd de flensjes terwijl je de andere bakt afgedekt onder folie warm.
- Bedek de flensjes elk met 4 eetlepels krabsalade, leg er wat veldsla op en rol de flensjes o
Notities / Tips / Wijnadvies
vervang de surimi door roze garnalen of plakjes gerookte zalm.