Visflensjes

      Reacties uitgeschakeld voor Visflensjes

Visflensjes

Categorie Lunch, Pannekoeken & Poffertjes, Zeevruchten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 250 g surimi krabvleesstukjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 zakje ca. 150 g geraspte wortel
  • 200 g pannenkoekenmix
  • 1/2 l melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 50 g veldsla

Hoe maak ik het klaar

  • Meng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte wortel.
  • Doe de pannenkoekenmix in een schaal, voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
  • Roer er dan de rest van de melk en het ei door.
  • Smelt de boter in een kleine koekenpan.
  • Wacht tot de boter een beetje bruin begint te worden.
  • Schep een juslepel beslag in de pan, wacht tot de onderkant van het flensje bruin en de bovenkant droog is.
  • Keer het flensje om en bak de andere kant bruin.
  • Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes.
  • Houd de flensjes terwijl je de andere bakt afgedekt onder folie warm.
  • Bedek de flensjes elk met 4 eetlepels krabsalade, leg er wat veldsla op en rol de flensjes o

Tips / Opmerkingen

vervang de surimi door roze garnalen of plakjes gerookte zalm.