Viskoekjes 2
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 limoen
- 150 g witbrood
- 500 g heilbotfilet
- 100 g maïskorrels
- ½ fles zoete chilisaus
- 3 eetlepel(s) bloem
- 200 ml maïskiemolie
Instructies
- Splits het ei boven 2 kommen, de dooier wordt niet gebruikt.
- Was de limoen en rasp de schil.
- Ontkorst het brood en snij het in stukjes.
- Maal in een keukenmachine de visfilet met het eiwit, limoenrasp, maïskorrels, 3 eetlepels chilisaus, brood en bloem tot een stevig mengsel.
- Maak met vochtige handen koekjes van het vismengsel.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca 6 minuten gaar en goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de koekjes warm met de rest van de chilisaus.
lekker op wat groene sla met partjes limoen en Turks brood