Viskoekjes 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 limoen
  • 150 g witbrood
  • 500 g heilbotfilet
  • 100 g maïskorrels
  • ½ fles zoete chilisaus
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 200 ml maïskiemolie

Instructies

  • Splits het ei boven 2 kommen, de dooier wordt niet gebruikt.
  • Was de limoen en rasp de schil.
  • Ontkorst het brood en snij het in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine de visfilet met het eiwit, limoenrasp, maïskorrels, 3 eetlepels chilisaus, brood en bloem tot een stevig mengsel.
  • Maak met vochtige handen koekjes van het vismengsel.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca 6 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de koekjes warm met de rest van de chilisaus.
lekker op wat groene sla met partjes limoen en Turks brood
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koek / Vis / Warme hapjes