Vispakketjes met groenten in folie
Ingrediënten
- 500 g. kabeljauwfilet
- 1 fijngesneden ui
- ½ prei in ringetjes
- 6 bospeentjes in plakjes gesneden
- 20 champignons
- 3 eetlepel(s) maïskorrels Spar
- 4 eetlepel(s) doperwtjes diepvries
- 4 gekookte aardappels in plakjes gesneden
- 1 grote ontvelde vleestomaat zonder zaadjes, in blokjes
- 2 eetlepel(s) vers gehakte peterselie
- ca. 80 g. roomboter
- 1 glas droge witte wijn
- peper en zout
Instructies
- Snijd voor zover nodig alle groenten zoals hierboven staat aangegeven en meng ze allen door elkaar.
- Bestrijk de stukken aluminiumfolie met wat zachte boter en plaats de visfilets in het midden. Kruid ze nu met peper en zout.
- Bedek de filets met het groentemengsel, bestrooi met de peterselie en leg hierop een klontje roomboter.
- Vouw de pakketjes voor 3/4 dicht en giet in elk pakketje, zonder dat het er uit loop een scheut witte wijn.
- Vouw nu de pakketjes goed dicht en zet ze in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. en maak de vis gaar in ca. 20 minuten.
- Als de pakketjes bol staan is de vis met de groenten gaar.
- Wilt u dit zeker weten, dan kunt u voorzichtig een pakketje openmaken en dit controleren. Plaats de pakketjes in voorverwarmde diepe borden en laat ieder voor.
Voedingswaarden
Calories: 243 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 27 g | Vet: 8 g