Vispannetje met roodbaars en kerrie

      Reacties uitgeschakeld voor Vispannetje met roodbaars en kerrie

 

Vispannetje met roodbaars en kerrie

Categorie Zalm
porties 4
Auteur Krabbetje.be

Wat gaat er in

  • 4 motenzalm
  • 100 gram hoeveboter
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bundel peterselie gehakt
  • 1/2 bundel kervel gehakt
  • 4 mooie polder aardappelen
  • 1 dl room
  • 4 plakjes Nazarethkaas of Emmentaler
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar

  • Voor de kruidenboter: meng de boter (op kamertemperatuur) met citroensap, de gehakte peterselie en de kervel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de boter in aluminiumfolie of boterpapier en leg dit enkele uren in de koelkast, zo kun je er mooie schijfjes van snijden.
  • Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
  • Snijd ze langs de langste zijde open en lepel ze leeg zonder het jasje te breken.
  • Meng de aardappelpulp met de room (mag brokkelig blijven) en breng op smaak met peper en zout. Vul de aardappel terug op en leg bovenop een plakje kaas.
  • Plaats de gevulde aardappelen ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
  • Kruid de zalmmoten met peper en zout, strijk ze in met olijfolie en rooster ze gaar op de grill.
  • Serveer op een warm bord met een schijfje kruidenboter en de polderaardappel.
  • Versier met kervelpluksels.