Vissoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 visbouillontabletten
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepel droge witte wijn
  • 3 eetlepels mosterd
  • 400 gr verse scholfilet
  • mosselen

Instructies

  • Los de visbouillontabletten op in 5 dl heet water.
  • Smelt de boter op laag vuur in de soeppan.
  • Voeg de bloem toe en laat dit op laag vuur net niet bruin worden.
  • Voeg er nu geleidelijk en steeds roerend de visbouillon aan toe.
  • Voeg er de melk, de wijn en de mosterd aan toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Snijd de scholfilets in de lengte doormidden en rol ze stevig op.
  • Voeg de scholrolletjes en een flinke hand mosselen aan de soep toe en laat de soep op laag vuur ± 10 minuten zachtjes koken, zodat de schol en de mosselen gaar kunnen worden.
  • U kunt de mosselen uit de schelpen halen, maar leg dan wel een paar schelpen in elke soepkom, voor een leuk effect.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer erbij stokbrood met kruidenboter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis