Vissoep van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 2 visbouillontabletten
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 2 dl melk
- 2 eetlepel droge witte wijn
- 3 eetlepels mosterd
- 400 gr verse scholfilet
- mosselen
Instructies
- Los de visbouillontabletten op in 5 dl heet water.
- Smelt de boter op laag vuur in de soeppan.
- Voeg de bloem toe en laat dit op laag vuur net niet bruin worden.
- Voeg er nu geleidelijk en steeds roerend de visbouillon aan toe.
- Voeg er de melk, de wijn en de mosterd aan toe en breng de soep al roerend aan de kook.
- Snijd de scholfilets in de lengte doormidden en rol ze stevig op.
- Voeg de scholrolletjes en een flinke hand mosselen aan de soep toe en laat de soep op laag vuur ± 10 minuten zachtjes koken, zodat de schol en de mosselen gaar kunnen worden.
- U kunt de mosselen uit de schelpen halen, maar leg dan wel een paar schelpen in elke soepkom, voor een leuk effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer erbij stokbrood met kruidenboter.