Krokante Vissticks met Komkommersalade en Krieltjes

Krokante Vissticks met Komkommersalade en Krieltjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g krieltjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 2 theelepels gedroogde munt doosje kruizemunt, à 5 g
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 pakken vissticks diepvries, à 10 stuks

Instructies

  • Bak de krieltjes in een koekenpan met 2 eetlepels olie in 15-20 minuten rondom bruin en gaar.
  • Laat de eerste 5 minuten de pan afgedekt op matig vuur staan.
  • Dun schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijst eruit.
  • Rasp de komkommer grof boven een zeef.
  • Druk het vocht eruit en roer de geraspte komkommer door de Griekse yoghurt.
  • Breng het mengsel op smaak met 1 eetlepel olie, citroensap, gedroogde munt, knoflook, zout en peper.
  • Verhit in een grote koekenpan (of twee kleine pannen) 3 eetlepels olie en bak de vissticks in 5-8 minuten bruin en gaar.
  • Bestrooi de krieltjes met zout en verdeel ze met de vissticks en komkommersalade over de borden.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Jaargetijde: Snel te maken