Visvelouté met gerookte forel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bouillon:

  • 300 gram visafval (graten en koppen van zeetong)
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 1 takje selderij
  • boter
  • 2 dl witte wijn
  • 5 peper
  • 1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)
  • 1 gerookte forel

Voor de velouté:

  • 3 prei
  • 2 ui
  • boter
  • 1 eetlepel bloem

Voor het garnituur:

  • 1 dl room
  • 1 koffielepel zalm
  • enkele plukjes kervel

Instructies

  • Was het visafval zorgvuldig.
  • Pel de sjalotten en de ui en snipper ze fijn.
  • Was het selderijtakje en snijd het fijn.
  • Smelt een klontje boter en stoof er het visafval en de groentesnippers in.
  • Voeg er de witte wijn, 1 1/2 liter water, de peperkorrels en het kruidenbuiltje aan toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Fileer intussen de gerookte forel en snijd het visvlees in stukjes.
  • Voeg het vel en de kop bij de bouillon en laat deze op zacht vuur nog ± 10 minuten trekken.
  • Giet de bouillon tenslotte door een zeef.
  • Maak de preiwitten schoon, pel de uien en snipper beide groenten fijn.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers in.
  • Bestrooi met de bloem en laat even bakken.
  • Voeg er vervolgens de gezeefde bouillon aan toe en laat de soep ± 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Mix de soep en giet haar door een zeef.
  • Verdeel de forel over 4 borden en giet er de soep over.
  • Klop de room lichtjes op en lepel hem op de soep.
  • Bestrooi tenslotte met de zalmeitjes en versier met een plukje kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis