Was het visafval zorgvuldig.
Pel de sjalotten en de ui en snipper ze fijn.
Was het selderijtakje en snijd het fijn.
Smelt een klontje boter en stoof er het visafval en de groentesnippers in.
Voeg er de witte wijn, 1 1/2 liter water, de peperkorrels en het kruidenbuiltje aan toe.
Breng de bouillon aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes sudderen.
Fileer intussen de gerookte forel en snijd het visvlees in stukjes.
Voeg het vel en de kop bij de bouillon en laat deze op zacht vuur nog ± 10 minuten trekken.
Giet de bouillon tenslotte door een zeef.
Maak de preiwitten schoon, pel de uien en snipper beide groenten fijn.
Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers in.
Bestrooi met de bloem en laat even bakken.
Voeg er vervolgens de gezeefde bouillon aan toe en laat de soep ± 30 minuten zachtjes sudderen.
Mix de soep en giet haar door een zeef.
Verdeel de forel over 4 borden en giet er de soep over.
Klop de room lichtjes op en lepel hem op de soep.
Bestrooi tenslotte met de zalmeitjes en versier met een plukje kervel.