Vlaams biervlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg stooflapjes magere
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) gedroogde kervel
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 flesje bier
  • grove mosterd
  • 25 g bakboter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Braad het vlees rondom bruin in de hete boter en bestrooi met peper en zout.
  • Bak de uien kort mee en giet het bier erbij.
  • Zet het vuur laag zodra het bier kookt en voeg de kruiden toe.
  • Besmeer het sneetje brood dik met mosterd en leg het bovenop het vlees.
  • Laat het vlees 2 uur stoven.
  • Snij het vlees in schijven en serveer met aardappelpuree en rode kool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Château Martin Bordeaux Haut Medoc
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst België