Vlaamse braadworsten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 4 runderbraadworsten
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 flesje Westmalle dubbel
  • 2 plakken volkoren ontbijtkoek peijnenburg
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 1 eetlepel(s) luikse appelstroop
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de braadworsten rondom bruin aan.
  • Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee.
  • Schenk het bier langs de rand in de pan, verkruimel de ontbijtkoek erboven en voeg het blaadje laurier en de appelstroop toe.
  • Breng het stoofvocht aan de kook en draai het vuur laag.
  • Stoof de braadworsten met de deksel schuin op de pan in ca. 20 minuten gaar en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Lekker met verse frites en gebakken witlof.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Côtes du Roussillon, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst België