Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram Rundergehakt
- 4 lombok rawit
- 4 tenen knoflook
- 1 sjalot
- ½ tl Nootmuskaat
- 1 tl Ketoembar
- 0,5 bouillonblokje
- 1 el Ketjap
- 1 el Sambal badjak
- ⅔ eetlepels bloem
- Bloem papje
- 1 ei
- Loempiavellen van de AH
Instructies
- Loempiavellen ontdooien.
- Peper, ui en knoflook fijn snijden, of in blender heel fijn hakken.
- Dit mengsel aan gehakt toevoegen.
- Kruiden, bouillonblokje, ketjap en sambal toevoegen. Goed omscheppen.
- Ei toevoegen, goed omscheppen.
- Bloem toevoegen, goed omscheppen.
- Van bloem en water een dik papje maken. Zet dit even apart. = lijm
- Loempiavel in vieren snijden
- Theelepel gehaktmengsel op een kwart vel leggen.
- Vlammetje dichtvouwen als een envelopje.
- Randen instrijken met bloempapje en vastplakken
- Bakken in olie.