Vlammetjes

 

Vlammetjes

Vlammetjes

Porties: 120 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram Rundergehakt
  • 4 lombok rawit
  • 4 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ tl Nootmuskaat
  • 1 tl Ketoembar
  • 0,5 bouillonblokje
  • 1 el Ketjap
  • 1 el Sambal badjak
  • eetlepels bloem
  • Bloem papje
  • 1 ei
  • Loempiavellen van de AH

Instructies

  • Loempiavellen ontdooien.
  • Peper, ui en knoflook fijn snijden, of in blender heel fijn hakken.
  • Dit mengsel aan gehakt toevoegen.
  • Kruiden, bouillonblokje, ketjap en sambal toevoegen. Goed omscheppen.
  • Ei toevoegen, goed omscheppen.
  • Bloem toevoegen, goed omscheppen.
  • Van bloem en water een dik papje maken. Zet dit even apart. = lijm
  • Loempiavel in vieren snijden
  • Theelepel gehaktmengsel op een kwart vel leggen.
  • Vlammetje dichtvouwen als een envelopje.
  • Randen instrijken met bloempapje en vastplakken
  • Bakken in olie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------