Vogelnestjes met ijs en paaseitjes
Ingrediënten
- frituurolie
- 14 diepvriesloempiavelletjes toko
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 4 eetlepels poedersuiker
- 200 gram abrikozen blik, 425 gr
- 4 bolletjes stracciatella-ijs
- 12 kleine gekleurde suiker-eitjes
- 12 blaadjes munt
Instructies
- Verhit de frituurolie tot 180°C.
- Snijd de loempiavellen in luciferdunne reepjes.
- Vermeng de kaneel en de poedersuiker.
- Bak de deegreepjes in de frituurolie in 2 minuten krokant, laat ze uitlekken en schud ze met de kaneelsuiker om.
- Pureer de abrikozen met 4 eetlepels van het sap uit het blik.
- Schik de deegreepjes als vogelnestjes op de bordjes, laat het midden vrij en schep de saus eromheen.
- Leg in elk nestje een bolletje ijs en garneer met de paaseitjes en de muntblaadjes.