Vogelnestjes met ijs en paaseitjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • frituurolie
  • 14 diepvriesloempiavelletjes toko
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 200 gram abrikozen blik, 425 gr
  • 4 bolletjes stracciatella-ijs
  • 12 kleine gekleurde suiker-eitjes
  • 12 blaadjes munt

Instructies

  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Snijd de loempiavellen in luciferdunne reepjes.
  • Vermeng de kaneel en de poedersuiker.
  • Bak de deegreepjes in de frituurolie in 2 minuten krokant, laat ze uitlekken en schud ze met de kaneelsuiker om.
  • Pureer de abrikozen met 4 eetlepels van het sap uit het blik.
  • Schik de deegreepjes als vogelnestjes op de bordjes, laat het midden vrij en schep de saus eromheen.
  • Leg in elk nestje een bolletje ijs en garneer met de paaseitjes en de muntblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake