Truffel-eiersandwiches met Volkoren Brood
Ingrediënten
- 8 sneetjes fijn donker volkorenbrood
- 5 eieren
- 4 tomaatjes op olie
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 2-3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Peper naar smaak
Instructies
- Kook de eieren in kokend water gedurende ongeveer 10 minuten tot ze hard zijn, laat ze schrikken en pel ze vervolgens.
- Prak de hardgekookte eieren in een diepe kom fijn.
- Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum door de geprakte eieren.
- Roer er zoveel truffelolie door tot er een smeuïge salade ontstaat.
- Breng de eiersalade op smaak met zout en peper naar smaak.
- Laat de salade bij voorkeur een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
- Bestrijk 4 sneetjes volkorenbrood royaal met de eiersalade.
- Leg de overige sneetjes brood er bovenop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door.
- Schik de sandwiches op een schaal en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze eiersandwiches gaan goed samen met een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 171 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g