Truffel-eiersandwiches met Volkoren Brood

Porties: 8 Sandwiches
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 sneetjes fijn donker volkorenbrood
  • 5 eieren
  • 4 tomaatjes op olie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2-3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de eieren in kokend water gedurende ongeveer 10 minuten tot ze hard zijn, laat ze schrikken en pel ze vervolgens.
  • Prak de hardgekookte eieren in een diepe kom fijn.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum door de geprakte eieren.
  • Roer er zoveel truffelolie door tot er een smeuïge salade ontstaat.
  • Breng de eiersalade op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Laat de salade bij voorkeur een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Bestrijk 4 sneetjes volkorenbrood royaal met de eiersalade.
  • Leg de overige sneetjes brood er bovenop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door.
  • Schik de sandwiches op een schaal en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze eiersandwiches gaan goed samen met een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 171 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Ei / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch