Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden donker volkorenbrood
  • ¼ meloen
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepels honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Versgemalen peper
  • 2 eetlepels basilicum in reepjes

Instructies

  • Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin.
  • Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Strijk over elk sneetje een eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood.
  • Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
  • Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze bruschette met rauwe ham en meloen passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay

Voedingswaarden

Calories: 465 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Fruit / Lunch / Ontbijt