Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen
Ingrediënten
- 4 dikke sneden donker volkorenbrood
- ¼ meloen
- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 4 eetlepels honing
- 8 plakjes rauwe ham
- Versgemalen peper
- 2 eetlepels basilicum in reepjes
Instructies
- Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin.
- Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
- Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
- Strijk over elk sneetje een eetlepel honing uit.
- Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood.
- Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
- Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze bruschette met rauwe ham en meloen passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay
Voedingswaarden
Calories: 465 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 28 g