Volkorenwrap met kip en Thaise wokgroente

Thais eten staat bekend om zijn pittige karakter, maar ook om alle goede voedingsproducten die de keuken bevat. Vaak is het eten te heet voor ons, maar met dit recept kun je zelf variëren en de pittigheid naar smaak toevoegen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g kip
  • 2 volkorenwraps
  • 1 zak Thaise wokgroente
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) chilisaus
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • cayennepeper
  • 1 tl kokosoli

Instructies

  • Snij de kip in blokjes en marineer deze met de chilisaus en ketjap manis.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer alles goed door elkaar.
  • Laat de marinade 5 minuten intrekken.
  • Verhit een theelepel kokosolie in een wokpan en wok de Thaise wokgroente in 5 minuten op hoog vuur.
  • Strooi er een beetje cayennepeper naar smaak overheen.
  • Schep de groente op een bord.
  • Doe de kip in de wokpan en bak deze in 7 minuten goudbruin.
  • Voeg alle groente weer toe en wok alles nog 2 minuten door.
  • Verwarm de volkorenwraps voor 15 seconden in de magnetron.
  • Verdeel de groente en de kip over de twee wraps en rol ze op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Cayennepeper kun je ook gebruiken om koude voeten te voorkomen! De peper verbetert namelijk je doorbloeding. Wrijf wat cayennepeper op je voeten en je zult merken dat ze minder snel koud worden.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 59 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Wraps