Voorjaarquiche met kalfsvlees en eieren

Voorjaarquiche met kalfsvlees en eieren

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • Doe de boter in een pan en bak hierin de ui, knoflook en champignons.
  • Bak dit tot de ui zacht wordt. Doe het gehakt erbij. Indien er veel vocht vrij komt dan afgieten. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel afkoelen.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.
  • Het mengsel over de deegbodem verdelen.
  • Leg hier de gehalveerde eieren op met het eigeel naar boven.
  • Mix de rauwe eieren met de room en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet dit mengsel over de vulling.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin.
  • Na het bakken met basilicum bestrooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang het kalfsgehakt door runder, kip of vegetarisch gehak
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hartige taart
Feestdagen etc Pasen