Vruchten Notenbrood

Voorbereidingstijd 3 uur 50 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Total time 4 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte bloem
  • ½ tl zoutgeraspte schil van ½ citroen
  • 1 zakje instantgist circa 7 g
  • 85 g gedroogde abrikozen grofgesneden
  • 85 g gedroogde appels grofgesneden
  • 85 g ontpitte gedroogde pruimen grofgesneden
  • 50 g gedroogde vijgen grofgesneden
  • 50 g fijngehakte gemengde noten, zoals amandelen, hazelnoten en cashewnoten

Instructies

  • Meng de bloem, het zout, de citroenschil en de gist in een grote kom.
  • Voeg de gedroogde vruchten en noten toe en meng goed.
  • Voeg het lauwe water toe en meng alles met uw handen, tot een zacht, zwaar deeg ontstaat.
  • Leg het deeg op een lichtbebloemd werkblad en kneed het 10 minuten of tot het soepel is.
  • Leg het deeg dan in een licht ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en laat 1½-2 uur rijzen op een warme plek, of tot het is verdubbeld in volume.
  • Leg het gerezen deeg op een bebloemd werkblad en klop erop met uw knokkels tot het zijn oorspronkelijke volume heeft aangenomen.
  • Kneed het deeg voorzichtig tot een bal en leg deze op een goed ingevette bakplaat.
  • Dek de bal af met een vochtige theedoek en laat hem vervolgens circa 1 uur rijzen op een warme plek, of tot het deeg is verdubbeld in volume.
  • Verwarm na ongeveer drie kwartier, als de rijstijd bijna voorbij is, de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de theedoek en bak het brood 30-40 minuten of tot het mooi bruin is en hol klinkt wanneer u op de onderkant klopt.
  • Dek de bovenkant af met folie als het te bruin wordt.
  • Leg het brood na het bakken op een rooster om af te koelen.
  • U kunt dit brood tot 5 dagen bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood