Vruchtencake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • dl. halfvolle melk
  • 50 gram boter
  • 30 gram strooibaar zoetmiddel
  • 2 eieren
  • 50 gram abrikozen light-jam
  • 250 gram fruit vers of uit blik, kleingesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  • Klop de eieren in een kom tot de massa dik en luchtig is.
  • Smelt de boter.
  • Meng het zoetmiddel met het zelfrijzend bakmeel.
  • Voeg al kloppend om en om melk, boter en zelfrijzend bakmeel toe.
  • Giet het in een taartbodemvorm van 28 cm doorsnede.
  • Bak de taart in 20 min. op maximaal 150 ºC gaar.
  • Smeer de abrikozenjam op de afgekoelde taartbodem en schik het fruit erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor 16 punten, ca. 95 Cal. per punt

Voedingswaarden

Serving: 1 stuk | Calories: 95 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------