Waldorfsalade van Nederlands Zuivelbureau

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 g gaar kippevlees
  • 150 g belegen kaas
  • 1 appels
  • 1 banaan
  • sap van 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 struikje witlof
  • 1 dl Bulgaarse yoghurt
  • zout en peper
  • worcestershiresaus
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepel(s) gehakte walnoten
  • enkele gehalveerde walnoten

Instructies

  • Snijd het kippevlees, de kaan de schoongemaakte appel in kleine stukjes en de banaan in dunne plakjes.
  • Besprenkel appel en banaan direct met citroensap.
  • Schil de sinaasappel, verwijder het wit en de vliezen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verwijder eventuele pitten.
  • Snijd het witlof in ringen, en was deze goed.
  • Maak een sausje van yoghurt, zout, peper, worscestershiresaus, paprikapoeder, peterselie en walnoten.
  • Schep alle ingrediënten goed door de saus en garneer met de gehalveerde walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze bekende salade werd gecreëerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York in de jaren twintig.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Nederland