Waldorfsalade van Nederlands Zuivelbureau
Ingrediënten
- 160 g gaar kippevlees
- 150 g belegen kaas
- 1 appels
- 1 banaan
- sap van 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 struikje witlof
- 1 dl Bulgaarse yoghurt
- zout en peper
- worcestershiresaus
- paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 2 eetlepel(s) gehakte walnoten
- enkele gehalveerde walnoten
Instructies
- Snijd het kippevlees, de kaan de schoongemaakte appel in kleine stukjes en de banaan in dunne plakjes.
- Besprenkel appel en banaan direct met citroensap.
- Schil de sinaasappel, verwijder het wit en de vliezen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwijder eventuele pitten.
- Snijd het witlof in ringen, en was deze goed.
- Maak een sausje van yoghurt, zout, peper, worscestershiresaus, paprikapoeder, peterselie en walnoten.
- Schep alle ingrediënten goed door de saus en garneer met de gehalveerde walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze bekende salade werd gecreëerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York in de jaren twintig.