Walnotenkoek met Amandelen
Deze heerlijke walnotenplaatkoek met een amandel-bodem is een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag. Geniet van de rijke smaken van boter, suiker en walnoten!
Equipment
- Bakblik (20×24 cm)
- Pannetje
- Pizzasnijder
Ingrediënten
- 110 gram meel
- 50 gram gemalen amandelen met schil
- 65 gram boter
- 40 gram suiker
- ½ ei
- 100 gram gebroken walnoten
- 75 gram boter voor de bovenlaag
- 90 gram suiker voor de bovenlaag
- 2 eetlepels honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de boter met de suiker.
- Voeg het halve ei toe en meng goed.
- Meng de gemalen amandelen met het meel.
- Voeg beetje voor beetje het meel toe aan het boter-suiker-ei-mengsel.
- Kneed het deeg kort.
- Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van het bakblik.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek die op het bakpapier past.
- Leg het deeg met bakpapier voorzichtig in het bakblik.
- Zet het bakblik in het midden van de oven en bak 10 minuten.
- Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje op zacht vuur.
- Haal het mengsel van het vuur zodra de suiker is gesmolten.
- Voeg de gebroken walnoten toe en roer voorzichtig.
- Haal het deeg uit de oven na 10 minuten.
- Giet het walnotenmengsel voorzichtig over het deeg en verspreid met de bolle kant van een lepel.
- Laat de randjes vrij van het walnotenmengsel.
- Zet de plaatkoek nog 25 minuten in de oven.
- Laat de plaatkoek afkoelen en verdeel in stukjes met een pizzasnijder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de plaatkoek als traktatie bij de thee of als onderdeel van een feestelijke maaltijd. Wijnadvies:
Een lichte witte wijn of een aromatische rosé past goed bij de noten en de zoetheid van de koek.
Serveer de plaatkoek als traktatie bij de thee of als onderdeel van een feestelijke maaltijd. Wijnadvies:
Een lichte witte wijn of een aromatische rosé past goed bij de noten en de zoetheid van de koek.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 18 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 22 g