Geroosterd Walnotenplaatbrood
Ingrediënten
- 500 gram witbroodmix verpakt à 1 kg
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bakje geroosterde pittenmix 55 gram
- 50 gram walnoten grof gehakt
- 1 theelepel zout
Instructies
- Volg de instructies op de verpakking van de witbroodmix om het deeg te kneden.
- Voeg lauw water toe tot een soepel deeg ontstaat.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
- Vet een bakplaat in met ½ – 1 eetlepel olijfolie.
- Druk het deeg uit op de bakplaat tot een ovale lap van 1½ cm dik.
- Verdeel de geroosterde pittenmix en gehakte walnoten gelijkmatig over het deeg en druk ze goed in het deeg.
- Laat het deeg onder een theedoek nog 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met 1 eetlepel olijfolie en strooi het zout erover.
- Bak het brood in ca.
- 20 minuten goudbruin en gaar (gaar brood klinkt hol als je erop tikt).
- Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer het brood met hartig beleg, zoals oude kaas.
- Voor een wat zoeter brood kun je 50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg kneden. Besmeer de sneetjes dan met jam.
Serveersuggestie:
Dit geroosterde walnotenplaatbrood smaakt heerlijk met een assortiment van kazen, vleeswaren en dips.Serveer het als onderdeel van een uitgebreide brunch of als bijgerecht bij soepen en salades. Enjoy!