Walnotenroomsoep met verse vijgen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram walnoot
  • 2 ui
  • 30 gram bote
  • 1 ½ eetlepel bloem
  • ¾ liter kalfsfond
  • liter room
  • zout
  • peper
  • mespunt suiker
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • wat limoensap
  • 2 verse vijgen

Instructies

  • Hak de walnoten grof en snipper de uien fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit beide daarin onder voortdurend roeren aan.
  • Bestuif met bloem en laat even garen.
  • Voeg de kalfsfond en de room toe en laat op laag vuur 7 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met de mixer en wrijf deze daarna door een zeef.
  • Breng op smaak met peper, zout, suiker, worcestershiresaus en limoensap.
  • Snijd de vijgen in dunne plakjes.
  • Doe de soep in de borden en garneer met plakjes vijg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep