Walnotentaart

      Reacties uitgeschakeld voor Walnotentaart

 

Walnotentaart

Categorie Taart
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

Voor de siroop:

  • 185 gr suiker
  • 1/4 liter water
  • 185 gr honing
  • 4 kruidnagels
  • citroensap
  • een citroenschilletje

Voor de taart:

  • 125 gr boter op kamertemperatuur
  • 90 gr suiker
  • 6-8 eieren
  • 45 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • zout
  • 300 gemalen walnoten
  • 45 gr paneermeel
  • geraspte sinaasappelschil

Hoe maak ik het klaar

  • Maak de siroop door de suiker, het water en de honing in een pan te doen.
  • Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de hele kruidnagel, het citroensap en de schil toe, zet het vuur laag en laat zachtjes inkoken.
  • Laat de siroop volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • beboter een taartvorm van 23 x 30 x 7 cm en bestuif met wat bloem.
  • Doe de boter en de suiker in een kom en klop tot een romig mengsel.
  • Voeg één voor één de eidooiers toe en klop na elke toevoeging goed.
  • Schep er vervolgens de gehakte walnoten, het paneermeel en de geraspte sinaasappelschil door.
  • Doe de eiwitten in een andere kom en klop ze tot stijve pieken; zorg dat u de bak en de gard GOED vetvrij heeft gemaakt.
  • Schep 1/3 deel van de eiwitten door het beslag en spatel ook de rest erdoor.
  • Giet het beslag in de geprepareerde taartvorm, zet de taart ± 40 minuten in de oven tot hij diep goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt.
  • Neem de taart uit de oven en giet er onmiddellijk de siroop over.
  • Laat de taart in de vorm volledig afkoelen